Când schimbăm bateria auto

Din diferite motive, este posibil ca bateria dumneavoastră să se fi descărcat, sau mai rău, să se fi defectat.

Acesta este motivul cel mai obișnuit pentru ca o mașină să nu pornească, mai ales după o perioadă lungă de ținut în parcare sau în cazul folosirii pe distanță scurtă (condițiile de acum – izolare, lucru de acasă…). Prin urmare, e cel mai bun motiv, din păcate, să puneți cablurile de pornire în portbagaj pentru perioada următoare. După ce ați pornit autoturismul, alternatorul ar trebui să reîncarce bateria, atât timp cât motorul funcționează.

Dacă această problemă se întâmplă frecvent, s-ar putea să rezolvați problema curățând zonele de coroziunea adunată în jurul bornelor bateriei. Folosiți o cană cu apă in care ați pus o linguriță de bicarbonat de sodiu (acid + bază, știți dumneavoastră) apoi curățați cu o perie, clătiți cu apa curată și ștergeți. Operația cu mănuși!

De cele mai multe ori, bateriile auto nu sunt luate în considerare, decât atunci când ajung pur și simplu să nu mai funcționeze. O baterie ”moartă” poate fi un inconvenient, în cel mai bun caz, dar de cele mai multe ori vă poate lăsa blocat undeva unde nu v-ați dorit. Total neplăcut.

Acesta este motivul pentru care este important să știți când ar trebui să înlocuiți bateria mașinii.

Primul pas este să căutați semne de avertizare cu mult înainte de momentul în care bateria dumneavoastră nu mai este suficient de puternică pentru a porni motorul. În unele cazuri, o baterie poate fi descărcată din cauza unei erori umane evitabile, cum ar fi lăsarea luminilor aprinse și descărcarea bateriei peste noapte. În astfel de cazuri, puteți apela la un serviciu care să vă ajute să porniți autoturismul și să reîncărcați bateria.

Alte probleme pot indica faptul că bateria dumneavoastră a atins sfârșitul duratei sale de viață utilă și că ar fi timpul să o înlocuiți.

Iată câteva semne de avertizare care sugerează că este timpul pentru o nouă baterie auto :

 • 1. Timpul necesar pentru pornirea motorului
  Dacă motorul autoturismului dumneavoastră începe să se rotească mai încet atunci când îl porniți, acesta este un indicator bun că bateria autoturismului începe să se defecteze. Un indicator important îl reprezintă lămpile de pe tabloul de bord, ce ar putea să se aprindă, apoi să pâlpâie, atunci când autoturismul este pe cale de a fi pornit; acesta este un alt indicator că bateria dumneavoastră ar putea fi slăbită.

 • 2. Vârsta bateriei
  Unul dintre principalii indicatori pentru care s-ar putea să doriți să înlocuiți bateria este vârsta. În medie, bateria mașinii dumneavoastră ar trebui să dureze între cinci și șapte ani. Dacă îmbătrânește, este util să urmăriți mai cu atenție performanțele în timp. La Serus, certificarea stării bateriei și informarea cu privire la starea ei se face la fiecare revizie (deci cel putin anual) sau cu ocazia verificărilor periodice pe care le propunem clienților noștri, înainte de intrarea în iarnă sau înainte de concedii.

 • 3. Cât de des este condus autoturismul
  Unele baterii durează mai mult, iar altele se defectează mai devreme; o mare parte din asta are legătură cu cât de des și mai ales pe ce distanță conduceți vehiculul. Utilizarea autoturismului încarcă bateria. Dacă vă scoateți autoturismul afară zilnic, este foarte probabil ca bateria să fie utilizabilă mai mult decât bateria unui auto care se află nefolosit pentru perioade lungi de timp.

Alte semne că ar putea fi timpul să înlocuiți bateria mașinii:

 • Luminile farurilor își pierd intesitatea atunci când motorul este la ralanti, apoi recâștigă în putere atunci când se turează motorul.
 • Puteți observa semne de coroziune la bornele și cablurile bateriei.
 • Funcții precum geamurile electrice, funcționează foarte lent atunci când motorul este oprit, comparativ cu viteza lor când motorul funcționează
 • Dacă observați aceste simptome în vehiculul dumneavoastră, este probabil timpul pentru o baterie nouă. Puteți fi întotdeauna sigur, venind cu autoturismul la atelierul nostru din timp.

Mecanicul dumneavoastră poate testa bateria folosind echipamente care măsoară atât starea de încărcare dar și mai important, starea de sănătate. Aceasta vă va spune câtă putere de pornire are bateria și starea ei față de necesar. Mai departe, consilierul de service vă poate ajuta să determinați dacă este timpul să înlocuiți bateria sau nu.

Menținerea unei baterii în stare perfecta de funcționare, este o componentă importantă a întreținerii mașinii. Aflați mai multe despre efectuarea unei verificări pe vehiculul dumneavoastră pentru a vă asigura că toate sistemele sale funcționează eficient.

Programeaza Test Drive
Programare service Nissan
Cere o ofertă
Contactează-ne
blog.php